Golfens flicklandslag siktar högt i VM

World Junior Girls Championship avgörs 11–14 september på Camelot Golf and Country Club i Kanadas huvudstad Ottawa. För Sverige spelar tre formstarka EM-medaljörer från 2018 i Ingrid Lindblad, Ringenäs GK, Maja Stark, Abbekås GK och Ester Fägersten, Hills GK.

Bilden: Ingrid Lindblad, Maja Stark och Ester Fägersten representerar Sverige vid flick-VM i Kanada 2018. 

– Det är ett formstarkt lag vi ställer upp med. Samtliga har presterat fin golf och låga scorer under året. Ett riktigt birdielag, vilket ofta krävs i den här typen av tävlingar där man räknar två av tre resultat varje rond, säger Fredrik Wetterstrand, svensk landslagscoach.

World Junior Girls Championship är lag-VM för spelare 18 år och yngre. Årets upplaga är den femte sedan starten 2014. Sverige har haft framgångar både i lag och individuellt och vid tre tillfällen tagit medalj: silver 2014 samt brons 2015 och 2017.

De tre spelarna som ska representera Sverige i år har alla visat starkt spel under säsongen som pågår. Ingrid Lindblad och Ester Fägersten var med och spelade hem brons i lag-EM för flickor på hemmaplan och individuellt har båda två segrar och andra framskjutna placeringar både på hemmaplan och internationellt under säsongen.

Maja Stark spelade i det EM-lag för damer som i juli spelade hem guldet. Individuellt har hon som amatör visat att hon kan mäta sig med proffsen vid ett flertal tillfällen. Tidigare i augusti slutade hon tvåa vid Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider, en tävling som ingår i Ladies European Tour Access Series.    

– De här tjejerna är väldigt framåtsträvande, både som personer och som golfspelare, så vi räknar givetvis med att slåss i toppen av tävlingen. Men de stora lärdomarna ligger i att få möta de bästa asiatiska spelarna och att få tävla på andra sidan Atlanten, säger Fredrik Wetterstrand.
 

Sveriges lag

Maja Stark, 18 år, Abbekås Golfklubb
Ingrid Lindblad, 18 år, Ringenäs Golfklubb
Ester Fägersten, 16 år, Hills Golfklubb

Coach: Fredrik Wetterstrand
 

Högupplösta bilder

Bifogade högupplösta bilder får användas fritt och gratis. Ange Foto: Geoffroy van der Hasselt/AFP för bilderna på Maja Stark och Foto: Göran Söderqvist på bilderna av Ester Fägersten och Ingrid Lindblad.
 

För mer information och kontakt med spelare:

Fredrik Wetterstrand +46 70 394 0110 fredrik.wetterstrand@golf.se

Mer om World Junior Girls Championship på den officiella webbsidan. Där kommer även start- och resultatlistor att finnas tillgängliga.