USA nästa för segrarna i Stenson Sunesson Junior Challenge

Tre svenskar och en norrman i topp när Henrik Stensons och Fanny Sunessons internationella juniortävling med 156 nordiska deltagare summeras på Barsebäck G&CC.

Tjejer och killar mellan 13 och 21 år gjorde upp på den tuffa mästerskapsbanan Masters Course när andra upplagan av Stenson Sunesson Junior Challenge spelades 4–6 juli.

– Det är häftigt att vi lyckades utveckla tävlingen till att innefatta spelare från hela Norden. Det är kul att åka runt på banan och höra de olika språken bland spelarna, säger Henrik Stenson.

Den nyblivna svenska mästarinnan i slagspel Ester Fägersten, Hills GK, fortsatte visa toppform när hon tog sin fjärde seger för året i klassen 13–16 år. Hills Andrea Grimberg Lignell segrade i den äldre flickklassen och klubben visar som så många gånger de senaste åren en fantastisk framgång bland tjejerna.

– Det här känns jätteroligt, jag är inte van att vinna men det har känts bra den här säsongen och nu är det bara så kul med tredje segern i år, säger Ester Fägersten.

Samtliga segrare i tävlingen:
Flickor 13–16 år: Ester Fägersten, Hills Golfklubb, 75, 75, 73 (+4)
Flickor 17–21 år: Andrea Grimberg Lignell, Hills Golfklubb, 73, 73, 78 (+5)
Pojkar 13–16 år: Rasmus Jonasson, Albatross Golfklubb, 69, 77, 75 (+2)
Pojkar 17–21 år: Herman Wibe Sekne, Oslo Golfklubb, 73, 71, 74 (-1)

Segrarna i respektive klass kvalificerar sig till Nick Faldos internationella juniortävling Major Champions Invitational som spelas i Orlando i mars 2019 (Se filmen från resan med fjolårets segrare).

Tävlingen lockade många spelare från Norden att anmäla sig till de 156 platserna, fördelat på 60 flickor och 96 pojkar. 54-hålstävlingen över tre dagar med cut inför sista dagen (18+18+18 hål) delades upp i två åldersklasser, 13–16 och 17–21 år.

– Det är härligt att tävlingen är så stor och att dubbelt så många får spela jämfört med förra året. Roligt att så många av de nordiska spelarna anmälde sig, säger Fanny Sunesson.

Fanny Sunesson är inte bara värd för tävlingen, hon ansvarade dessutom för golfbanans set-up.

– Jag älskar att sätta upp tävling. Här försöker vi skapa en så proffsig tävling som möjligt och jag vill att flaggplaceringarna ska vara så likt de högsta tourerna, utmanande men inte för svåra med en möjlighet till birdies och eagles, säger Fanny Sunesson.

Tävlingen är en del i Henrik Stensons arbete med Henrik Stenson Foundation som han startade tillsammans med sin fru Emma för att hjälpa barn och ungdomar att nå sina drömmar och utvecklas genom idrott.

Resultat Stenson Sunesson Junior Challenge

Ladda ner bilder, ange fotograf Lina Hoof. För fler bilder från tävlingen, kontakta Lina Hoof, lina.hoof@golf.se eller 08-622 15 16.