Golfens dag i hela Sverige 26 maj

Fjolårssuccén är tillbaka. Lördag 26 maj bjuder över 320 golfanläggningar in nya och erfarna golfare i alla åldrar att testa sporten som från och med i år är godkänd för friskvårdsbidrag.

Efter att golf godkändes för friskvårdsbidrag i januari räknar vi med extra stort intresse för Golfens dag 26 maj.

Golf är en av Sveriges största idrotter med nästan en halv miljon utövare. Antalet medlemmar har ökat fyra år i rad och i år har publiciteten kring friskvårdsfrågan och fina blågula framgångar på tävlingsbanan – nu med sju veckor i rad med internationella segrar av svenska proffs och amatörer! – bidrar till en stor nyfikenhet kring sporten. Golfens dag lanserades i fjol för att fånga upp intresset och premiären var en stor framgång med 320 deltagande golfklubbar. Den 26 maj är det dags igen med lika många evenemang runtom i Sverige.

– På Golfens dag har klubbarna chans att visa upp sporten och sin verksamhet för besökare i alla åldrar. Efter att golf godkändes för friskvårdsbidrag i januari räknar vi med extra stort intresse i år. Jag hoppas att alla som är nyfikna på golf tar chansen den 26 maj och får ett smakprov på en rolig och social idrott du kan hålla på med hela livet, säger Claes Björklund, nationell projektledare för Golfens dag.
 

Tema ”ta med en kompis”

Temat är dubbelt upp, där tanken är att befintliga golfare ska ta med sig en eller flera personer som inte spelar golf till en klubb för att de ska få testa.

– Ett av syftena med Golfens dag är att få de som kanske aldrig varit på en golfanläggning att åka ut i den vackra miljön och möta en idrott som är välkomnande och passar alla, utan strikta klädkoder och krav på dyr utrustning. Med andra ord överbrygga några av de förutfattade meningarna om golf som inte stämmer med verkligheten, säger Maria Möller, ordförande i Svenska Golfförbundet.
 

Kända ansikten marknadsför dagen

I den nationella marknadsföringskampanjen för Golfens dag medverkar bland andra några av Sveriges mest framgångsrika golfproffs, Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist, Henrik Stenson och Madelene Sagström, som alla hälsar välkomna till Golfens dag den 26 maj. Se klippen på Svenska Golfförbundets Facebooksida.
 

Om Golfens dag

Golfens dag är en nationell samlingsdag för golf som hade premiär 2018. Dagen drivs nationellt av Svenska Golfförbundet tillsammans med Golfsveriges största organisationer – tränarorganisationen PGA, greenkeeperorganisationen SGA, administratörsföreningen GAF samt branschföreningen för leverantörer och återförsäljare Golf & Co – och arrangeras av landets golfklubbar, träningsanläggningar och pay & play-banor.
 

Besök ett evenemang

Är du journalist och vill besöka ett Golfens dag-evenemang? Hör av dig till den nationella projektledaren Claes Björklund (kontaktuppgifter nedan) för tips om arrangerande klubbar i din region. Alternativt titta in på golfensdag.se, sök efter närmaste klubb på kartan och ta direktkontakt.
 

För mer information, kontakta:

Claes Björklund, nationell projektledare för Golfens dag
E-post: claes.bjorklund@golf.se
Mobil 070-858 42 82