Flicklandslaget i golf siktar på VM-guld

Svenska flicklandslaget siktar högt i lag-VM i Kanada. Laget har haft stora framgångar under året som toppades med en seger i lag-EM i juli. – Att vinna lag-EM och lag-VM samma år skulle kännas coolt, säger coachen Fredrik Wetterstrand. Mästerskapet spelas 26–29 september på Marshes Golf Club utanför Ottawa.

Att vinna lag-EM och lag-VM samma år skulle kännas coolt.

Bilden: Amanda Linnér, Beatrice Wallin och Linn Grant är Sveriges representanter i flick-VM 2017. Foto: Göran Söderqvist

– Efter årets utveckling och framgångar kan vi knappast ha något annat mål än att vara i toppen. VM är en av få chanser vi har att få mäta oss med de bästa flickspelarna i världen, inklusive de asiatiska. Utvecklingsmässigt är det viktigt. Att få en bild av hur vi ligger till i det långsiktiga arbetet på vägen mot toppen. Mer kortsiktigt vore det väldigt kul att vinna, säger Fredrik Wetterstrand, coach för flicklandslaget.

VM-laget består av Linn Grant från Rya Golfklubb och Beatrice Wallin och Amanda Linnér, båda från Hills Golfklubb. Marshes Golf Club strax söder om Kanadas huvudstad Ottawa är spelplats där de 20 nationerna gör upp om titeln i World Junior Girls Golf Championship, vilket är tävlingens officiella namn.

– Att vinna lag-EM och lag-VM samma år skulle kännas coolt. Och två av tjejerna i laget, Amanda Linnér och Beatrice Wallin, har dessutom guld i lag-SM och fortfarande chansen att vinna JSM klubblag. Ett VM på toppen av det är ju grymt häftigt, säger coachen Fredrik Wetterstrand.

World Junior Girls Golf Championship är öppen för spelare 18 år eller yngre och spelas över 72 hål med 18 hål per dag. Det koras världsmästare både i lag och individuellt. I lagtävlingen räknas lagets två bästa scorer varje rond medan alla fyra ronder räknas i den individuella tävlingen.

Fotnot: I EM spelade sex flickor medan VM-laget utgörs av tre spelare.

 

Fredrik Wetterstrand om spelarnas egenskaper:

– Linn Grant är en komplett golfspelare och en riktig tävlingsmänniska. Hon slår långt, och bra wedgar och bra puttning är en grym kombination. Men framför allt är hon väldigt bra på att behålla sina rutiner och sitt kroppsspråk oavsett vilka situationer hon hamnar i. Hon kan konsten att äga en situation utan att säga något.

– Beatrice Wallin är en väldigt ärlig person som alltid säger vad hon tycker och inte kan ljuga. Som golfspelare är hon väldigt stabil, men strävar alltid efter förbättring. När hon utsätts för stor press har hon en förmåga att hitta de mest fantastiska slag och kan sänka puttar från var som helst. Det är omöjligt att se på ”Bea” hur det går på banan. Hon är en skön kombination av ”Iceman” och glädjespridare.

– Amanda Linnér är lika snäll utanför banan som hon är hård på. Hon vill alltid framåt till nästa nivå eller nästa birdiechans. Grymt bra med sina wedgar och järnklubbor. Inget verkar kunna rubba hennes rutiner. Skapar ett lugn i gruppen. Alltid leende på banan.
 

Deltagande länder:
Australien, Belgien, Danmark, England, Filippinerna, Frankrike, Irland, Italien, Kanada, Kina, Korea, Mexiko, Norge, Schweiz, Spanien, Sverige, Taiwan, Tjeckien, Tyskland och USA.
 

Kontakt:
Fredrik Wetterstrand, coach flicklandslaget
Mobil: 070-394 01 10, e-post: fredrik.wetterstrand@golf.se
 

Officiell tävlingssida:
www.worldjuniorgirls.com
 

Bilder:
Högupplösta bilder kan laddas ner här för fri användning, ange Foto: Göran Söderqvist.