Svensk golfseger i Frankrike

Amanda Linnér, 16 år, gick segrande ur finalen i French International Lady Juniors Championship som avgjordes annandag påsk på Saint Cloud Golf Club utanför Paris.

Avgörande skedde på det 31: a hålet då Amanda var sex hål upp och segersiffrorna skrevs till 6/5.

- Det är svårt att glädjas åt den här segern. Jag är lika ledsen för Beas skull som jag är glad för min egen, säger Amanda Linnér efter segern.

- En extremt rolig betalning för många års hårt jobb. Både för tjejerna enskilt och för laget. Trots det en svår dag för alla. En svensk segrare och en som i stunden är förlorare. Ska man jubla eller trösta? Men med en stunds betänketid är vi alla vinnare, säger Fredrik Wetterstrand coach flicklandslaget.

- En spännande händelse är också att finalisterna höll på att missa prisutdelningen för att de gick direkt från banan till rangen. Det är ju ny tävling om ett par dagar, fortsätter Fredrik Wetterstrand.

Segern innebar en inteckning i Esmond Trophy och 70 PING Junior Solhiem Cup-poäng. Den senaste svenska att lyfta pokalen i Paris var nuvarande LPGA-spelaren Madelene Sagström som segrade 2011.

PING Junior Solheim Cup.
French International Lady Juniors Championship var den tredje tävlingen av nio som räknas som kvaltävling till PING Junior Solheim Cup 2017. Amanda låg inför påskhelgens tävling delad sjua medan Beatrice låg femma. När den nya rankingen presenteras kommer de att ha klättrat och stärkt sina möjligheter att representera Europa på Des Moines Golf & Country Club i augusti.

Nästa kvaltävling är Helen Holm Scottish Women's Open Championship 21-23 april och dit reser de svenska spelarna direkt från Paris.

Svensk flickgolf är stark – seger i Nations Cup.
Tävlingen i Paris är ytterligare en bekräftelse på att svensk flickgolf är stark för närvarande.

När slagspelskvalet spelades över 36 hål torsdag och fredag avgjordes även lagtävlingen Nations Cup. Sverige tog hem segern i Nations Cup precis om vid årets två tidigare öppna tävlingar i Portugal och Spanien. I det segrande laget denna gång spelade Julia Engström - Ringenäs Golfklubb, Beatrice Wallin - Hills Golfklubb och Linn Grant - Rya Golfklubb.  

Alla sex svenskor till start tog sig vidare till matchspelet dit 32 spelare kvalar och utöver finalisterna tog sig även Maja Stark - Abbekås Golfklubb till kvartsfinal.

Kontakt med Amanda Linnér och Beatrice Wallin sker via flicklandslagets coach Fredrik Wetterstrand: +46 70 394 0110.

Bilder får användas fritt och utan kostnad.